لارنژيت يا التهاب تارهاي صوتي، يکي از مشکلات شايع دستگاه تنفسي است که مي‌تواند باعث تغيير صدا، گرفتگي صدا و حتي بي‌صدايي شود. اين بيماري ممکن است به علت عوامل مختلفي از جمله عفونت‌هاي ويروسي، باکتريايي، استفاده بيش از حد از صدا، آلرژي‌ها و تحريکات محيطي ايجاد شود. در اين مقاله، به بررسي روش‌هاي مختلف درمان لارنژيت مي‌پردازيم و راهکارهايي براي تسکين علائم و بهبود سريع‌تر اين بيماري ارائه مي‌دهيم.


 


 


علل و علائم لارنژيت


لارنژيت معمولاً به دو شکل حاد و مزمن بروز مي‌کند. لارنژيت حاد معمولاً به دليل عفونت‌هاي ويروسي يا باکتريايي رخ مي‌دهد و علائم آن شامل گرفتگي صدا، سرفه، گلودرد و تب است. لارنژيت مزمن ممکن است به علت استفاده بيش از حد از صدا، استنشاق مواد تحريک‌کننده مانند دود سيگار، آلرژي‌ها و ريفلاکس اسيد معده به مري باشد.


 


روش‌هاي تشخيص لارنژيت


براي تشخيص لارنژيت، پزشک معمولاً با بررسي تاريخچه پزشکي بيمار و انجام معاينات فيزيکي به نتيجه مي‌رسد. در برخي موارد، انجام لارنژوسکوپي که بررسي تارهاي صوتي با استفاده از يک دوربين کوچک است، ضروري است. همچنين، در صورت مشکوک بودن به عفونت باکتريايي، ممکن است نياز به انجام کشت ميکروبيولوژيک از گلو باشد.


 


روش‌هاي درمان لارنژيت


1.       استراحت صوتي


يکي از مهم‌ترين روش‌هاي درمان لارنژيت، استراحت صوتي است. بيماران بايد تا حد ممکن از صحبت کردن خودداري کنند تا تارهاي صوتي فرصت بهبود پيدا کنند. حتي صحبت کردن با صداي آرام نيز مي‌تواند به تارهاي صوتي آسيب برساند و روند بهبودي را طولاني‌تر کند.


2.      مرطوب نگه داشتن محيط


مرطوب نگه داشتن محيط به کمک دستگاه‌هاي بخور يا استنشاق بخار آب گرم مي‌تواند به تسکين علائم لارنژيت کمک کند. هواي مرطوب باعث کاهش خشکي و تحريک گلو و تارهاي صوتي مي‌شود.


3.      مصرف مايعات گرم


نوشيدن مايعات گرم مانند آب، چاي بدون کافئين و سوپ مي‌تواند به نرم کردن گلو و کاهش التهاب کمک کند. بايد از مصرف نوشيدني‌هاي کافئين‌دار و الکلي که ممکن است باعث دهيدراتاسيون شوند، خودداري کرد.


4.      استفاده از داروها


در مواردي که لارنژيت به دليل عفونت باکتريايي است، پزشک ممکن است آنتي‌بيوتيک تجويز کند. همچنين، استفاده از داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي (NSAIDs) مانند ايبوپروفن مي‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند. در صورت وجود آلرژي، ممکن است داروهاي ضد هيستامين نيز تجويز شود.


5.      درمان‌هاي خانگي


استفاده از روش‌هاي خانگي مانند قرقره کردن آب نمک، مصرف عسل و ليمو و خوردن سوپ مرغ نيز مي‌تواند به تسکين علائم لارنژيت کمک کند. عسل داراي خاصيت ضد باکتريايي و ضد التهابي است که مي‌تواند در بهبود سريع‌تر گلو موثر باشد.


 


پيشگيري از لارنژيت


براي پيشگيري از لارنژيت، رعايت چند نکته ساده مي‌تواند موثر باشد:


·        اجتناب از استعمال دخانيات و قرارگيري در معرض دود سيگار.


·        استفاده از ماسک در محيط‌هاي آلوده و پر گرد و غبار.


·        حفظ رطوبت هوا در منزل و محل کار.


·        اجتناب از مصرف غذاها و نوشيدني‌هاي تحريک‌کننده مانند غذاهاي تند و نوشيدني‌هاي کافئين‌دار.


·        حفظ بهداشت دست‌ها و جلوگيري از انتشار عفونت‌هاي ويروسي و باکتريايي.


 


سخن پاياني


لارنژيت يکي از مشکلات شايع تنفسي است که مي‌تواند به دلايل مختلفي ايجاد شود. استراحت صوتي، مصرف مايعات گرم، استفاده از داروهاي مناسب و رعايت نکات بهداشتي مي‌تواند به تسکين علائم و بهبود سريع‌تر اين بيماري کمک کند. همچنين، با پيشگيري از عوامل تحريک‌کننده و رعايت بهداشت فردي مي‌توان از بروز لارنژيت جلوگيري کرد. در صورت تداوم علائم، م با پزشک ضروري است تا درمان مناسب و به‌موقع انجام شود.


منبع: bini-pezeshk.ir


 


 

آهنگ جديد هوروش بند (مهدي دارابي) به نام «يادم نرفته»

آهنگ جديد شاهين بنان به نام «دورت بگردم درمون دردم يک شهرو با عش

آهنگ قديمي محسن چاوشي به نام «حريص»

آهنگ مازندراني وحيد مرادي به نام شير قفس

آهنگ جديد حامد زماني به نام «مرگ بر آمريکا 1 و 2»

درمان بيماري لارنژيت يا التهاب تارهاي صوتي

آهنگ بختياري سينا سرلک به نام «فلک بر گردنم زنجير داره»

مي‌تواند ,لارنژيت ,استفاده ,ممکن ,علائم ,صوتي ,تارهاي صوتي ,تسکين علائم ,بهبود سريع‌تر ,·        اجتناب ,مصرف مايعات ,تسکين علائم لارنژيت
مشخصات